Ons spelt brood is bereid met speltmeel en is zuiver spelt. Spelt bevat vitamines, mineralen en voedingsvezels omdat een groot deel van de korrel wordt gebruikt. Spelt is over het algemeen wat duurder omdat dit niet op zo'n grote schaal geteeld wordt.
Onze speltbroden zijn uitsluitend met 100% en zuiver geoogst speltgraan bereid maar er zijn wel 2% tarwegluten aan toe gevoegd. Ons speltbrood is niet tarweglutenvrij, dus niet geschikt voor personen met coeliakie. Wel wordt ons speltbrood overduidend beter verdragen door personen met een tarwe allergie, blijkt ook uit de praktijk, op onze klantervaringen gebaseerd. Ons speltbrood bestaat dan ook uit uitsluitend uit speltgranen, er wordt geen tarwemeel aan toegevoegd.
- *
- *
Ingrediënten: speltbloem (tarwe), water, spelt (gebroken) (tarwe), tarwegluten, zonnebloempitten, speltmoutmeel (tarwe), speltvlokken (tarwe), sesamzaad (gepeld), lupinegrits, gist, zout, verdikkingsmiddel (guarpitmeel, natriumcarboxymethylcellulose, cellulosegom), sojabloem, suiker, dextrose, aroma, enzymen, emulgator (calciumstearyol-2-lactylaat, mono- en diglyceride van vetzuren).
Waarom staat er bij de declaratie (tarwe) vermeld? Zoals de warenwet het uitlegt, moet er achter speltproducten ook tussen haakjes de herkomst van tarwe worden benoemd. Spelt is namelijk een familiesoortvan tarwe, en dat betekent dat spelt ook gluten bevat, net als tarwe.
Voedingswaarden | per 100 gram |
Energie: | 1013 kJ / 242 kcal |
Vetten: | 4,7 g |
Waarvan verzadigde vetzuren: | 1,1 g |
Koolhydraten: | 35,2 g |
Waarvan suikers: | 1,6 g |
Voedingsvezels: | 4,0 g |
Eiwitten: | 12,3 g |