Ingrediënten
sesamzaad (ongepeld), zonnebloempitten, weipermeaat (melk), dextrose, tarwebloem, tarwegluten, weipoeder (melk), suiker, antiklontermiddel(E535, E170), plantaardig vet(palm), emulgator(E481, E472e, E471), water, volkorentarwemeel, gist, bakkerszout, tarwedesem (gedroogd), tarwemoutmeel, enzymen, gerstemoutextract, kaliumjodide, aroma, aroma(vanille), meelverbeteraar(E920), plantaardige olie(koolzaad), verdikkingsmiddel(E412), zuurteregelaar(E450, E341)
Voedingswaarden
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 2202 Kj (526 Kcal), Vetten 35.7 g., Vetten verzadigd 6.9 g., Koolhydraten 32.2 g., Eiwitten 18.2 g., Zout 0.53 g.
Het vooroordeel heerst dat in Nederland geen bakwaardige graansoorten geteeld kunnen worden. Dit vooroordeel kan definitief naar het rijk der fabelen. Achterhoeks vakmanschap in de hele keten, van akker tot én met bakker zorgt voor internationale erkenning van de kwaliteit van het Achterhoeks graan.
De Achterhoekse Bol is samengesteld uit 80% regionale granen: 30% volkoren tarwe, 30% volkoren rode tarwe en 20% tarwebloem van graanteler de Slaege uit Silvolde. Het graan wordt gemalen bij De Vier Winden, de broodjes worden gebakken bij bakkerij Kaspers en vervolgens gedistribueerd door Jansen Foodservice. Wie kiest voor dit broodje, kiest niet alleen gezond. Je draagt ook bij aan het behoud van het Achterhoekse landschap, met een positieve bijdrage aan de natuur en biodiversiteit. De Achterhoekse graanakkers zijn namelijk van belangrijke meerwaarde voor het landschap en de natuur in onze regio.